Mārupes Alus ir neliels ģimenes uzņēmums, dibināts 30.03.2020.

Mārupi par savām mājām saucam jau vairāk kā 30 gadus, tādejādi gribētu uzskatīt, ka esam pilntiesīgi Mārupieši. Esam alus entuziasti, kas vairākus gadus nodarbojas ar alus mājbrūvēšanu.

Ideja par Mārupes alu radās pirms aptuveni vairākiem gadiem, kad eksperimentējot un apgūstot dažādus alus veidus nonācām pie secinājuma, ka Mārupieši ir pelnījuši alu, ko saukt par savu!

Mums pašiem pagaidām nav savas darītavas, tāpēc alu brūvējam citās darītavās, pēc savām receptēm un ar savām sastāvdaļām nomājot ražošanas iekārtas.

Šobrīd piedāvājumā ir 3 alus šķirnes, kuras tiks papildinātas vai mainītas atbilstoši sezonai.

Brūvēšanā izmantojam Latvijā audzētus miežu graudus, kuri diedzēti un grauzdēti LATRAPS iesalnīca.

Alu brūvējam pēc tradicionālās metodes sākot ar graudu malšanu, iejavošanu un beidzot ar misas un apiņu vārīšanu. Pēc 2-3 nedēļu raudzēšanas alu atstājam "lāgerošanas" procesā vismaz 2 mēnešus 0°C temperatūrā. Šajā laika posmā alus nogatavojas un iegūst izteiksmīgu garšu un aromātu.

Alus ir nepasterizēts, nefiltrēts.

Mārupes Alu iesakām baudīt nesteidzoties, ļaujot atvēries garšai un aromātam  🍻